Loopbaanbegeleiding / coaching

Wat is dat?
Het woord ‘loopbaan’ suggereert een gemakkelijk te belopen pad. In werkelijkheid blijkt dat deze weg nogal eens is bezaaid met obstakels. Een loopbaanadviseur is dan de deskundige die tijdelijk met u meeloopt en u begeleidt in het ontdekken van de belemmeringen, het nemen van de hindernissen en het maken van de juiste keuzes op uw ‘carrièrepad’.

''Want al het mooie in 't verschiet,
Daarvan weet je immers niet,
Als je niet weet van deze drie:
Hoe en Wat en Wie.''

Uit: TAO VAN POEH door Benjamin Hoff (uitg. Sirius en Siderius, den Haag)
De Kunst van het Zijn geopenbaard door de Beer met maar een klein beetje Verstand

 

Voor wie is het?

Voor degenen die zich de vraag stellen: Ik wil eigenlijk eens wat anders, maar wat?

Voor hen die niet meer helemaal tevreden zijn met hun huidige baan en niet meer elke dag fluitend naar hun werk gaan. Voor hen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun loopbaan.

 

Wat houdt het traject in?

Samen met een adviseur inventariseert u eerst de huidige situatie.

Waar liggen de struikelblokken? Wat gaat goed, wat minder?

Met behulp van een werkboek en verschillende testen/vragenlijsten op het gebied van persoonlijkheid, werkhouding, plaats in een team en conflicthantering brengt u uw mogelijkheden, beperkingen en  wensen in kaart. Aan de orde komen o.a. ook uw levensloop, uw opleiding en werkervaring, uw drijfveren en uw dromen.

Aan het einde van het traject wordt uw (nieuwe) functieprofiel duidelijk en wordt een plan de campagne opgesteld. 

Hoe lang duurt het?

Afhankelijk van de vraagstelling drie ot zes maanden,  waarin 10 à 16 gesprekken plaatsvinden.

De tijdsinvestering bedraagt ongeveer een halve dag per week.


Wie betaalt dat?

De werkgever. Werknemers zijn het werkkapitaal van een onderneming. Om optimaal te kunnen presteren zul je als werknemer goed gemotiveerd moeten zijn en plezier in je werk willen hebben en houden. Het is dus zeker ook in het belang van de werkgever dat hun werknemers goede begeleiding en coaching krijgen, om ze in staat te stellen de juiste keuzes te maken wat betreft het vervolg van hun loopbaan.

Wat heb ik er aan?

Plezier hebben in het werk bepaalt een groot deel van je levensvreugde.

Het gevoel hebben dat je dàt doet wat bij je past, dat je de ruimte hebt/krijgt om je kwaliteiten optimaal te benutten, maakt dat je meestal met plezier naar het werk gaat en dat je er meer energie van terugkrijgt dan dat het je kost.

Voor het volgen van bovenstaande traject is het belangrijk dat u zich thuis voelt in de omgeving waar de gesprekken plaatsvinden en dat u vertrouwen heeft in uw adviseur.

Een eerste gesprek is daarom altijd vrijblijvend en kosteloos. 

 

 

 

autoweg