Emotional Freedom Techniques

APM biedt ook EFT: Emotional Freedom Techniques. Door deze techniek worden negatieve emoties geneutraliseerd, zodat we ons weer emotioneel vrij kunnen voelen. Het heeft raakvlakken met onder meer NLP, mindfulness, acupressuur en EMDR. 

Toepassingen

 EFT is  toepasbaar op – al dan niet werkgerelateerde – klachten die te maken hebben met negatieve spanning, zoals faalangst, perfectionisme en stressgebonden fysieke klachten. Ook bij burn-out, de verwerking van conflicten, verlies van werk of verzuimbeheersing blijkt het effectief.

Indien gewenst kan EFT aanvullend worden ingezet in een (loopbaan)coachingstraject.

Hoe werkt het concreet?

Zoveel mogelijk situaties en overtuigingen, die te maken hebben met het probleem waarmee de cliënt worstelt of een vraag waarop zij/hij het antwoord wil hebben, worden geïnventariseerd. Vervolgens gaan we daarmee aan de slag. Door te kloppen op bepaalde meridiaanpunten op je lichaam (energie) en de aandacht te richten op een specifieke klacht of herinnering (focus), wordt de negatieve emotie die aan dat probleem gekoppeld is, geneutraliseerd. Met andere woorden: de herinnering blijft zonder het oorspronkelijk daarbij behorende negatieve gevoel.

 Zo eenvoudig als het klinkt, is het in feite ook. EFT heeft dus niets te maken met hypnose of ‘in trance zijn’.

 Tijdens het traject worden de basisprincipes van EFT geleerd, zodat de cliënt er voor zichzelf thuis mee aan de slag kan gaan.

 

autoweg