Bijna jammer dat ik met zwangerschapsverlof ga

Begin mei werd ik in het kader van een Europees onderzoek geïnterviewd over mijn loopbaantraject bij APM. De interviewster stelde allerlei vragen over mijn vorige werkgever, het loopbaantraject en mijn nieuwe werkgever, waar ik inmiddels een half jaar werk. De ervaringen van die vorige baan waren diep weggezakt, maar door dat interview kwam er weer van alles naar boven. Niet zozeer in negatieve zin, maar vooral in positieve zin: wat ben ik goed terechtgekomen!
Begin vorig jaar kwam ik, na een serie teleurstellende gesprekken met mijn werkgever over een nieuwe functie-invulling, tot de conclusie dat het tijd was om te vertrekken. Ik kon hier wel blijven werken en elders solliciteren, maar eigenlijk was ik daar te moe voor.
Toen ik begin april vorig jaar mijn baan opzegde en de eerste gesprekken met Annelies Brons had, gaf me dat een enorme 'kick'. Eindelijk zou ik van die baan af zijn, de knoop was doorgehakt! En het was heerlijk om met een buitenstaander te praten over mijn frustraties en lekker te kunnen 'klagen' over mijn werk. Dat was makkelijk, dat deed ik al maanden. Maar daarna kwam voor mijn gevoel het echte werk en dat was er achter zien te komen wat ik dan wel wilde.
Dat viel niet mee! Inmiddels was het zomer, de 'kick' was voorbij en ik zat vast, was moe en ik ging verhuizen. Annelies stelde voor de gesprekken een tijdje te stoppen, en dat bleek een goede beslissing.
Na die zomer had ik weer energie en schoten we echt op. De uitkomst was niet erg verrassend: ik wilde verder in de communicatie. Eigenlijk wist ik dat al toen ik met mijn vorige werkgever in gesprek ging. Maar dankzij het traject kan ik mijn ambitie beter onder woorden brengen - 'communicatie' is namelijk erg breed - en beschouw ik mijn vorige werkplek niet meer als verloren jaren. Want ook daar heb ik veel geleerd.
Bovendien had ik begeleiding en een stok achter de deur nodig. Ik was al zeker twee jaar op zoek naar wat anders en hoewel ik best wel wist hoe ik dat moest aanpakken, kwam het er gewoon niet van.
Het traject bij APM - een persoonlijk en betrokken aanpak met aandacht voor zowel je gewenste werksituatie als thuissituatie - sprak me erg aan en heeft z'n vruchten afgeworpen. Want na die zomer had ik een paar gesprekken met communicatiemensen en een daarvan mondde uit in de functie die ik nu heb.
Ik verbaas me nog iedere dag dat je met zoveel plezier naar je werk kunt gaan, en vind het bijna jammer dat ik binnenkort met zwangerschapsverlof ga!

Een tevreden zwangere

brug