Iets anders, maar wat?

Na een aantal jaren als beleidsvoorlichter bij een middelgrote gemeente te hebben gewerkt, bekroop mij steeds vaker het gevoel van 'ik wil wel eens iets anders'. Dit gevoel verdween ook weer gauw als ik door het drukke en vaak toch ook boeiende werk in beslag genomen werd, als ik weer goed met mijn collega's samenwerkte of gewoon als we samen lol hadden. Ik had toch eigenlijk een leuke baan?
Toch kwam het gevoel van 'deja vu' en 'ik wil wel iets anders' steeds vaker en dringender op. Goed, ik wil wel iets anders, maar wat moest dat dan zijn? Automatisch volgde ik het geijkte carrièrespoor van ongeveer dezelfde baan maar dan bij een wat grotere gemeente. Maar daar dan aangekomen dacht ik 'nee, dit is te veel hetzelfde, dit ken ik al, dan kan ik net zo goed blijven waar ik zit want daar is het toch best leuk'.
Om na enige tijd weer opnieuw dezelfde onrust te voelen. Going around in circles dus.

Steeds duidelijker miste ik m'n oude liefde, het vak geschiedenis, waar ik tenslotte zo'n 15 jaar mee bezig was geweest, al studerend en werkend in de museale en educatieve sfeer. Maar ja, dat tijdperk had ik toch afgesloten, dus vort maar weer met de geit, verder met het dagelijkse, vaak hectische werk.
Maar na enige tijd.....Going around in circles dus.

Om die cirkels te doorbreken had ik loopbaanbegeleiding nodig zo werd mij wel duidelijk. Gelukkig gaf mijn werkgever mij de gelegenheid die begeleiding te zoeken, in het kader van het zogenaamde mobiliteitsbeleid. Via een omweg kwam ik bij het APM terecht, bij Annelies Brons. Onmiddellijk trof mij haar persoonlijke benadering.
Ik zette mijn zoektocht met haar voort. Er zat vooruitgang in:
benoem nou eens wat je kan en wat je leuk vindt!
Wat wil je houden en wat perse niet?
Wat voor persoon ben je?
Hoe functioneer je in een team?
Welke beren zie je op je weg?
Welke branches vind je interessant?

Zet de dingen op een rijtje en maak duidelijke beroepsprofielen.
Een heel proces.
Hoe combineer ik alle verschillende ervaringen en wensen en hoe zet ik die om in een nieuwe baan? Af en toe weer die cirkels, ik ga twee stappen voor- en een stap achteruit.

Maar uiteindelijk zal ik een nieuwe weg inslaan, gevonden met steun van het APM!

Voorlichter bij een gemeente

brug