Aan de slag na de WAO

Aan de slag na de WAO

 

Enige tijd geleden kwam ik bij APM en Annelies Brons terecht. Ik zat volledig in de WAO, was gedeeltelijk weer goedgekeurd en dreigde de bijstand in te komen. Omdat ik van het UWV geen begeleiding kreeg, vroeg ik een IRO-traject aan. Ik was gemotiveerd om weer aan het werk te gaan. Ik was al wel bezig met solliciteren maar had moeite mezelf te ‘verkopen’. Hoe paste ik mijn ziektegeschiedenis in het sollicitatiegesprek?

Na wat zoeken op het internet kwam ik bij APM terecht. Wat me meteen aansprak was de persoonlijke benadering van Annelies. Annelies kan goed luisteren en, naar later bleek, ook steunen. Mijn wensen stonden centraal en niet de vraag van hoe krijg ik iemand zo snel mogelijk weer aan ‘het maakt niet uit wat voor’ werk. Dit laatste had ik bij een kennismaking met een ander bureau wel zo ervaren. Samen hebben we bekeken wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn, maar ook hebben we over passie (Waar word je nu blij van?, een veelgestelde vraag van Annelies) en mijn onzekerheden gesproken.

Gelukkig vond ik al snel een baan. Het frappante was wel dat het de eerste keer was dat ik tijdens een sollicitatiegesprek had verzwegen dat ik in de WAO zat. Alhoewel mijn baan een heel goede opstap was en ik blij ben weer aan het werk te zijn, zit ik toch weer de hele dag achter de computer. En dit was nu net waarop ik eerst volledig was afgekeurd (en later bij de strengere regels weer gedeeltelijk goedgekeurd). Annelies begeleidt me nu naar een baan die nog beter bij mij past. En dit zegt veel over Annelies. Zij is betrokken, stimuleert je om verder te kijken en onderscheidt zich daarom positief van veel andere bedrijven die alleen snel geld willen verdienen met reïntegratieprojecten.

Een ex-WAOer

 

brug